Zlatne ivice, sladoled u sredini i jedno veliko „mmm“

 Kad se testo zaljubi u sladoled iliti – kad pizza odluči da bude princeza


Postoje dani kad ti srce traži picu, ali stomak šapuće: "Daj mi nešto slatko, da te  volim još više!" I šta onda? Pomiriš ih. Jer sve se može kad se testo razvuče s ljubavlju.

Ova pizza nije za ručak. Nije ni za večeru. Ovo je ona što se pravi kad si samoj sebi dobra, kad ti dođu dragi ljudi, kad hoćeš da pokažeš da znaš da praviš desert i bez miksera i silikonskih kalupa u obliku mede.

Šta ti treba:

  • Testo za picu (može i ono iz prodavnice, nećemo se praviti fini)

  • Nekakav mazivi raj: nutela, beli krem, mascarpone pomešan sa malo meda i vanile...

  • Šumsko voće – sveže ako si se vratila iz šetnje s korpicom sa pijace , ili iz zamrzivača ako si se samo vratila s posla

  • Kugla sladoleda (po izboru, ali vanila se slaže s gotovo svima, kao tvoja najbolja drugarica)

  • Prah šećer – da sneg padne i usred aprila


Kako se pravi (i šta osećaš dok praviš):

  1. Razvuci testo, a ako si kupila gotovo, samo ga prebaci u pleh i daj mu malo vazduha.

  2. Stavi ga u rernu na 200°C da se ugreje kao srce kad vidi poruku "tu sam ispred".

  3. Izvadi, premaži onim kremom što voliš kašikom da jedeš kad niko ne gleda, ili krem sirom sa malo vanile, ili maskarponeom ako ti nije preskup ( meni jeste).

  4. Nabacaj voće – onako spontano, kao kad pustiš kosu i više te nije briga jel’ sve na svom mestu.

  5. Vrati u rernu još 5-10 minuta, taman da voće pusti dušu, a ivice porumene kao kad te neko pohvali.

  6. Kad izađe – kugla sladoleda u centar pažnje. Jer zaslužuje. Jer ti zaslužuješ.

  7. Pospi prah šećerom, jer ništa ne kaže „volim se ( nisam poigrešila,  se - ne te)“ kao desert sa šmekom snežne bajke.


Posluži sa osmehom. I nemoj da deliš ako baš nećeš.

Jer nekad ti treba baš ovakva pizza – koja ne pita „jesi li gladna“, 

već samo dođe i zagrli te šećerom.


Šmizla | kad pizza odluči da bude princeza | April 2025.


© Autorska prava zadržana.

Slike, tekstovi i recepti su vlasništvo bloga Šmizla i šerpa.

Bez kopiranja, prenošenja i repostovanja bez dozvole. 

Hvala što poštujete kreativnost.


#šmizlaišerpa #slatkapica #desertpica #šumskovoće #receptizaljubav

 #instadesert #vikendslatkiš #voćnafantazija #testolažesve 

#domaćicaufazonu #jedibojama #picujemosvi

Коментари

Популарни постови са овог блога

Jelena Biserčić – žena koja je brusilicu zamenila varjačom, a srce ostavila u šumi

Ana Jovanović: Četiri ljubavi iz Arilja

Jelena Obradović - Piperska Odiva koja priče pretvara u emocije.